1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Arsa almayı düşünen ziyaretçilerimiz için küçük bir takip listesi hazırlamayı düşündük.

Titiz bir ön denetim, size satılık arsa ararken adımlarınızı gönül rahatlığıyla atabilme imkanı verecektir:

• Bir arazinin arsa olarak kullanılabilmesi için belediyelerin hazırladıkları imar uygulaması alanına dahil edilmiş olması gerekir.

• Arsanızı yaşam alanı mı, ticari alan ya da tarım alanı mı olarak kullanacaksınız, yoksa yatırım amaçlı bir alım yapmak mı istiyorsunuz? Seçimlerinizi önceden net olarak belirlemeli ve bu seçimleriniz doğrultusunda bir yol izlemelisiniz.

• Fiyatlandırma ölçütünü belirleyen en önemli kriter arsanın imar durumudur. Arsa değeri, kaç kat imarlı olduğu, ticari mi yoksa konut imarlı mı olduğu gibi çeşitli vasıf ve niteliklere bağlıdır ve tüm bu bilgiler arsanın imar durumunu gösteren belgede bulunur.

• Tapunun kime ait olduğunu bilmeden kesinlikle arsa satın almamalısınız.

• İlgilendiğiniz arsa ağaçlık bir bölgedeyse, belediyeden edindiğiniz bilgiyle yetinmemenizi, arsanın bulunduğu arazinin orman alanı statüsünde olup olmadığını Orman Müdürlüğüne başvurarak öğrenmenizi tavsiye ederiz. Aynı risk, bölgenin hazine arazisi olabileceği, tarihi sit alanı olarak ayrılmış olabileceği olasılıkları yolunda da geçerlidir. Bu bilgiler belediyenin elinde bulunmayabilir ve tapuya şerh düşülmemiş olabilir.

• Zeminin yapılaşmaya uygunluğu ekonomik açıdan önem taşıdığı gibi, kaygan zeminin bina yapımına elvermemesi de olasıdır. Zemin kayalık ise bu -depreme dayanıklılık açısından artı puan olmakla birlikte- kazı maliyetleri yoluyla ekonomik yük getirebilir.

• İlgilendiğiniz arsanın değerini komşu arsaların halihazırdaki değerleriyle karşılaştırmayı ihmal etmeyin. Arsalar konusunda uzman bir kişinin görüşleri de size bu yolda büyük fayda sağlayacaktır.

Benzer Yazılar

Dere Yatağına Eve 50 Bin Lira Ceza

Dere Yatağına Eve 50 Bin Lira Ceza

TBMM Başkanlığı’na sunulan Orman Kanunu’nda değişiklik yapan tasarıya göre, dere yataklarının üzerine yapı yapan veya izinsiz kapatan, yeraltı sularına izinsiz besleyen gerçek kişilere 15 bin lira, tüzel kişilere 50 bin lira idari paza cezası uygulanacak. Bu fiillerin tekrarı halinde ceza 5 kat arttırılacak. Orman Kanunu ile kıyılara ibadethane, düzenlemeyle özel orman alanlarına da inşaat yapılmasının […]

120 Ay Taksitle Anahtar Teslim Villa

120 Ay Taksitle Anahtar Teslim Villa

Hayalinizdeki Hafif Çelik Ev SerVilla’da Hazır! 42 Yıllık Yağmahan İnşaat Güvencesi ile Dilediğiniz Tarzda Hazır ÇELİK Ev. Türkiye’nin Her Yerinde Dört Mevsim Anahtar Teslim ve Hızlı Kurulum! Detaylı Bilgi İçin Bizimle İletişime Geçin. Siz de hayalinizdeki yapıyı ev villayı mimarlarımız ile birebir tasarlamak ve hayalinizi yaşamak için ofisimize davetlisiniz www.e-villaproje.com 120 Ay Taksitle Anahtar Teslim […]

Deprem Korkusuna Çelik Yapı Ev Villalar ile Son

Deprem Korkusuna Çelik Yapı Ev Villalar ile S...

Marmara Depremi’nin yıldönümünde Türkiye’de çelik yapı kullanımının yaygınlaşması ve sistemin teşvik edilmesi gerektiği kaydedildi. Depreme karşı güvenli bir yapı sistemi olan çelik yapının deprem kuşağında yer alan Türkiye’de kullanımının artması gerektiği vurgulandı. Türkiye’nin hafif çelik sistemle üretilen ilk binasını kuran SerVilla‘nın İcra Kurulu Başkanı Mimar İdris YAĞMAHAN da çelik yapının Türkiye’de yaygınlaşması gerektiğini belirtti. Hafif […]